Riittävän paras joulu

 

Tänä vuonna Climate Move, Aktivistimummot ja Ilmastovaikuttaminen ovat yhdistäneet voimansa riittävän parhaan joulun puolesta.

Kampanjan kasvona toimii Joulumuori, jonka mielestä joulu on liian arvokas pilattavaksi kohtuuttomuudella. Joulumuori haluaa toimia tärkeän asian puolesta, ja päätti siksi liittyä ilmastoa puolustavien Aktivistimummojen joukkoihin.

Rakenteellinen muutos asetetaan usein julkisessa keskustelussa vastakkain yksilötason muutoksen kanssa. Kolmen erilaisen toimijan yhteisen kampanjan tavoitteena on kyseenalaistaa tätä asetelmaa: erilaiset näkökannat eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan ovat oikeassakin elämässä ja arjessa olemassa toisiaan täydentäen. On tärkeää tiedostaa, että siinä missä yksilövalinnoilla voi olla vaikutusta systeemitason muutoksiin, tehdään myös yksilötason valinnat ja kulutuspäätökset tietynlaisten rakenteiden sisällä.

Tarkoituksenamme onkin tarjota monenlaisia näkökulmia joulunajan teemoihin. Erilaiset toimijat mahdollistavat asian tarkastelemisen monelta kantilta: me Climate Movella tulemme kampanjan aikana nostamaan esiin erilaisia näkökulmia muun muassa aktivismiin liittyen, sekä tarkastelemaan kulutuskritiikkiä intersektionaalisemmasta näkökulmasta.

Joulukuun aikana kampanjan takana olevien tahojen sometileillä tullaan näkemään sekä käytännön vinkkejä kestävämmän joulun viettämiseen että pohdintaa joulunajan teemoista yksilötasoa laajemmista näkökulmista.

Pistäkää siis seurantaan instagramissa @ilmastovaikuttaminen ja käykää tutustumassa Aktivistimummojen Facebook-sivuihin!

Ihanan joulumuorin meille kuvittanut Lille Santanen, joka lytyy Instagramista nimellä @secretsantanen

#riittävänparasjoulu #joulumuori #rauha #kohtuus #toivo #jouluilo #climatemove #hiilineutraali2035 #ilmastonmuutos #ilmastokriisi #unitebehindthescience”

Kiinnostuitko?

Seuraa liikettä!

Kerromme aktiivisesti toiminnastamme ja ajankohtaisista asioista Climate Moven sometileillä sekä uutiskirjeessämme.

Tule mukaan tukijaksi!

Ilmastoliikettä voi tukea monella tavalla, esimerkiksi ajallisesti, tilallisesti tai tiedollisesti. Ilmoittaudu mukaan liikkeen toimintaan täällä tai lue lisää Climate Moven taustalla toimivan Ilmastoveivaajat ry:n jäsenyydestä täällä!