UKK

Mikä on Climate Move?

Climate Move on kansalaisten ilmastoliike, joka kokoaa yhteen kansalaisvaikuttamisen keinot ja tarjoaa jokaiselle tapoja vaikuttaa ilmastopolitiikkaan. Liike seuraa ilmastolupausten toteutumista ja varmistaa, että siirtymä tapahtuu reilusti.

Climate Move etsii asiantuntijoiden johdolla konkreettisia keinoja vaikuttaa kestävään yhteiskunnalliseen muutokseen. Toiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja ulkopuolisista toimijoista riippumatonta. Climate Move -ilmastoliike on syntynyt Ilmastoveivi2019-kampanjan pohjalta hyödyntäen Ilmastoveivin yhdistämää kansalaisten joukkoa ja verkostoa, joka keräsi yli 60 000 nimeä vetoomukseen EU:n päästötavoitteiden kiristämisen puolesta.

Kuka Climate Movea tekee?

Climate Moven taustalla toimii noin 20 aktiivista vapaaehtoista, joiden lisäksi satunnaisemmin toimintaan osallistuu joitain kymmeniä aktiiveja. Aktiivit tekevät Climate Movea vapaaehtoisesti opintojen ja töiden ohella. Tulemme erilaisista taustoista, mutta suurin osa meistä on nuoria aikuisia. Meitä yhdistää olennaisesti huoli ilmastokriisistä sekä halu vaikuttaa ilmastopolitiikkaan. Pyrimme toiminnassamme mahdollisimman matalaan hierarkiaan ja avoimuuteen. Kaikista asioista keskustellaan avoimissa tapaamisissamme ja kaikki saavat äänensä kuuluviin.

Mitä Climate Move konkreettisesti tekee?

Climate Move edistää Suomen hiilineutraaliustavoitteen toteutumista tarjoamalla kansalaisille keinoja ja yhteisön kunnianhimoisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen ilmastopolitiikan edistämiseen. Jaamme tietoa ilmastoasioista sosiaalisen median kanavissa sekä uutiskirjeessämme. Vaikutamme ilmastopolitiikkaan olemalla aktiivisesti yhteydessä päättäjiin. Tarjoamme asiantuntijatietoa ja vaikuttamismahdollisuuksia kahden kuukauden välein järjestettävissä Ilmastoilloissa. Aktiivimme kokoontuvat viikottain suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa, joten uusia toimintamuotoja syntyy jatkuvasti. Keväällä 2020 olemme aloittamassa paikallistoimintaa eri puolilla Suomea. Jos haluat Climate Moven toimintaa omalle paikkakunnallesi, ota rohkeasti yhteyttä!

Kuka rahoittaa Climate Moven toimintaa?

Climate Move toimii pienellä budjetilla. Marraskuussa 2019 järjestettyyn ensimmäiseen ilmastoiltaamme saimme rahallista tukea STTK:lta. Joulukuussa 2019 Tiina ja Antti Herlinin säätiö myönsi 10 000 euroa Climate Moven toimintaan. Tarkastelemme aktiivisesti mahdollisuuksia saada erilaisia apurahoja, jotta Climate Moven toimintaa voitaisiin suunnitella pidemmällä tähtäimellä. Kaikki Climate Moven aktiivit toimivat tällä hetkellä kampanjassa vapaaehtoisina.

Miten voin tulla mukaan Climate Moven toimintaan?

Climate Moven toiminta on avointa kaikille ilmastopolitiikkaan vaikuttamisesta kiinnostuneille. Voit lähteä mukaan toimintaamme esimerkiksi osallistumalla seuraavaan Ilmastoiltaamme tai täyttämällä uusien aktiivien ilmoittautumislomakkeen täällä.

Miksi Climate Move painottaa poliittisia toimia, eikö minun omilla teoillani ole väliä?

Yhteiskunnassa yleisesti, myös ilmastokeskustelussa, korostetaan usein yksilöä ja yksilön valintoja. Yksilön valinnoilla on merkitystä, mutta yhteiset säännöt ovat yleensä paras tapa toimia ja muuttaa ihmisten toimintaa. Ilmastonmuutos on monimutkainen ilmiö, ja meidän mielestämme emme voi jättää yksilön vastuuksi harkita ja tietää, mikä on ilmaston kannalta paras tapa toimia. Vaikka Climate Move painottaa politiikkaa, se ei kiistä sitä, etteikö yksittäisten ihmisten valinnoilla olisi merkitystä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

Kiinnostuitko?

Seuraa liikettä!

Kerromme aktiivisesti toiminnastamme ja ajankohtaisista asioista Climate Moven sometileillä sekä uutiskirjeessämme.

Tule mukaan tukijaksi!

Ilmastoliikettä voi tukea monella tavalla, esimerkiksi ajallisesti, tilallisesti tai tiedollisesti. Ilmoittaudu mukaan liikkeen toimintaan täällä tai lue lisää Climate Moven taustalla toimivan Ilmastoveivaajat ry:n jäsenyydestä täällä!