Podcast

Ilmastokriisilinja

Ilmastokriisi tapahtuu paraikaa. Se laahustaa määrätietoisesti tulevaisuudesta todellisuuteemme. Ilmastokriisi on pirullinen ongelma, joka on suora seuraus tavoistamme toimia ja ajatella yhteiskuntina. Se vaatii laajaa, äkillistä muutosta ja uudenlaisia tapoja ymmärtää ongelman kokonaisvaltaisuutta.

Ilmastokriisilinja on podcast, joka laajentaa keskustelua yksilöiden kulutustottumuksista ja hypoteettisista teknologioista kohti intersektionaalista, antirasistista, systeemistä ja eksistentiaalista käsittelytapaa.

Intersektionaalisuus siksi, koska ihmisillä on erilaiset valmiudet muutoksen edessä. Antirasismi siksi, koska globaalissa katastrofissa valkoiset länsimaalaiset eivät oikeasti ole suurimman uhan alla. Systeemisyys siksi, koska ilmastokriisi on seurausta useista toisiinsa kietoutuneista kulttuurellisista, poliittisista ja taloudellista syistä joita ei voi erotella toisistaan. Eksistentiaalisuus siksi, koska joudumme perustavanlaatuisesti mukauttamaan olemassaolomme tapoja ja samalla luomaan mukautumisellemme uusia merkityksiä.

Tämä on Ilmastokriisilinja, kuinka voimme auttaa?

Podcast on rahoitettu Ilmastonmuutosvoima-hankkeen avulla.

Kuuntele podcastia

Spotifyssa >

Apple Podcastsissa >

Google Podcasteissa >

Jakso 1

Ilmastokriisilinjan avausjakson vieraana on psykologian tohtori ja ilmastoaktivisti Kia Aarnio.

Kuuntele jakso Spotifyssa, Apple Podcastsissa tai Google Podcasteissa.

Jakso 2

Ilmastokriisilinjan toisessa jaksossa keskustellaan verkostomaisesta ja itseohjautuvasta ilmastovaikuttamisesta. Vieraina ovat Anton Keskinen Elokapinasta ja Laura Sirola Fridays For Futuresista.

Kuuntele jakso Spotifyssa, Apple Podcastsissa tai Google Podcasteissa.

Kiinnostuitko?

Seuraa liikettä!

Kerromme aktiivisesti toiminnastamme ja ajankohtaisista asioista Climate Moven sometileillä sekä uutiskirjeessämme.

Tule mukaan tukijaksi!

Ilmastoliikettä voi tukea monella tavalla, esimerkiksi ajallisesti, tilallisesti tai tiedollisesti. Ilmoittaudu mukaan liikkeen toimintaan täällä tai hae Climate Moven taustalla toimivan Ilmastoveivaajat ry:n jäseneksi täällä!