26.10

PLACE
Tiedekulma (Yliopistonkatu 4, Helsinki)
AIKA
17–19

2022

Ilmastoilta #5: Ilmastonkorjaus ja kansalaisyhteiskunta

Tervetuloa Climate Moven ja Operaatio Arktiksen järjestämään Ilmastoiltaan!

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 26.10. klo 17-19 Tiedekulman Stagella Helsingissä. Tällä kertaa Ilmastoillassa perehdytään ilmastonkorjaukseen.
Asiantuntijoiden mukaan ilmastonkorjaus on jo nykysillä hiilidioksiditasoilla välttämätöntä, mikäli haluamme pysyä alle kahden asteen lämpötilannousussa, puhumattakaan sitä alemmista tavoitteista. Monet globaalin ilmastojärjestelmän kriittiset keikahduspisteet ovat joko ylittyneet tai pian ylittymässä, eikä niitä voida enää välttää pelkkien päästövähennysten avulla. Ilmastoillassa perehdytään siihen, mitä ilmastonkorjaus on ja miten kansalaisyhteiskunnan tulisi siihen suhtautua. Ilmastoilta on ensimmäinen askel kohti monipuolista ja -äänistä julkista keskustelua aiheesta, joka on välttämätön osa kokonaisvaltaista työtä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.
Tarkempi aikataulu ja ohjelma julkistetaan myöhemmin Facebook-tapahtumassa.
Tapahtumaan osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja illan teemasta, vaan kiinnostus ilmaston kannalta kestävän yhteiskunnan rakentamiseen riittää.
Climate Moven Ilmastoilta on hyvä tapa päästä ilmastotoiminnan ytimeen. Jokainen Ilmastoilta keskittyy yhteen keskeiseen ilmastonmuutokseen liittyvään aiheeseen. Ilmastoillassa kuulet tiukkoja asiantuntijapuheenvuoroja ja tapaat muita vaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä.

Climate Move on kaikille avoin ja tekijöidensä näköinen ilmastoliike. Climate Move etsii asiantuntijoiden johdolla konkreettisia keinoja vaikuttaa kestävään yhteiskunnalliseen muutokseen. Toiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja ulkopuolisista toimijoista riippumatonta.

Operaatio Arktis edistää ilmastonkorjausmenetelmien tutkimusta ja käyttöönottoa sekä niihin liittyvää julkista keskustelua tekemällä yleistajuista tiedeviestintää ilmastonkorjauksesta ja verkostoimalla yhteiskunnan eri toimijoita aiheen äärelle aina ilmastoliikkeistä tutkijoihin ja poliitikkoihin. 

Kiinnostuitko?

Seuraa liikettä!

Kerromme aktiivisesti toiminnastamme ja ajankohtaisista asioista Climate Moven sometileillä sekä uutiskirjeessämme.

Tule mukaan tukijaksi!

Ilmastoliikettä voi tukea monella tavalla, esimerkiksi ajallisesti, tilallisesti tai tiedollisesti. Ilmoittaudu mukaan liikkeen toimintaan täällä tai lue lisää Climate Moven taustalla toimivan Ilmastoveivaajat ry:n jäsenyydestä täällä!