22.11

PLACE
Tiedekulma, Stage
AIKA
17–19

2023

Ilmastoilta #6: Teräs

Tervetuloa Climate Moven ja Hiilivapaa Suomen järjestämään Ilmastoiltaan!

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 22.11. klo 17-19 Tiedekulman Stagella. Tapahtuma on seurattavissa myös livestreamina osoitteessa Tiedekulman sivuilla, ja tallenne julkaistaan myöhemmin Climate Moven Youtube-kanavalla.

Tällä kertaa Ilmastoillassa perehdytään teräksen dekarbonisaatioon.

Rauta- ja terästeollisuus tuottaa seitsemän prosenttia koko maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Suomessa SSAB:n Raahen terästehdas vastaa noin yhdeksästä prosentista koko Suomen hiilidioksidipäästöistä. Päästöt johtuvat massiivisesta hiilenkäytöstä: terässektori on suurin teollinen hiilen kuluttaja maailmassa, ja noin 75% sen vaatimasta energiasta tuotetaan tällä hetkellä hiilellä.

Teräksen kulutuksen odotetaan kasvavan 40% vuoteen 2050 mennessä. Ilman terästuotannon nopeaa dekarbonisaatiota ilmastotavoitteiden saavuttaminen on käytännössä mahdotonta.

Onko ekstraktivismiin perustuvalla alalla mahdollisuuksia muuttua ilmastonmuutoksen vaatimalla tavalla? Entä miten suomalainen terässektori vastaa haasteeseen, ja mikä rooli kansalaisyhteiskunnalla on raskaan teollisuuden dekarbonisaatiossa? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan Climate Moven ja Hiilivapaa Suomen yhteisessä ilmastoillassa 22.11.2023.

Tapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. Seuraa tapahtuman ajankohtaisia tietoja Facebookissa!

Tapahtumaan osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja illan teemasta, vaan kiinnostus ilmaston kannalta kestävän yhteiskunnan rakentamiseen riittää.
Climate Moven Ilmastoilta on hyvä tapa päästä ilmastotoiminnan ytimeen. Jokainen Ilmastoilta keskittyy yhteen keskeiseen ilmastonmuutokseen liittyvään aiheeseen. Ilmastoillassa kuulet tiukkoja asiantuntijapuheenvuoroja ja tapaat muita vaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä.

Climate Move on kaikille avoin ja tekijöidensä näköinen ilmastoliike. Climate Move etsii asiantuntijoiden johdolla konkreettisia keinoja vaikuttaa kestävään yhteiskunnalliseen muutokseen. Toiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja ulkopuolisista toimijoista riippumatonta.

Hiilivapaa Suomi on Maan ystävien ilmastokampanja, jonka päätavoitteena on saada suomalainen terässektori linjaan Pariisin ilmastosopimuksen kanssa. Kohteena ovat suomalaiset terästä käyttävät yritykset ja suursijoittajat pankeista eläkeyhtiöihin. Kampanjan toiminta nojaa vahvasti vapaaehtoisten panokseen. Uudet vapaaehtoiset ovat lämpimästi tervetulleita! Hiilivapaa Suomi tekee laajasti yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten ympäristöjärjestöjen ja -liikkeiden kanssa.

Lue lisää täällä!

Kiinnostuitko?

Seuraa liikettä!

Kerromme aktiivisesti toiminnastamme ja ajankohtaisista asioista Climate Moven sometileillä sekä uutiskirjeessämme.

Tule mukaan tukijaksi!

Ilmastoliikettä voi tukea monella tavalla, esimerkiksi ajallisesti, tilallisesti tai tiedollisesti. Ilmoittaudu mukaan liikkeen toimintaan täällä tai lue lisää Climate Moven taustalla toimivan Ilmastoveivaajat ry:n jäsenyydestä täällä!