29.5

PLACE
Tiedekulma, Stage
AIKA
17–19

2024

Ilmastoilta #7: Sosiaalinen oikeudenmukaisuus EU:n ilmastopolitiikassa

Tervetuloa Climate Moven Ilmastoiltaan!

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 29.5. klo 17-19 Tiedekulman Stagella.
Tapahtuma on seurattavissa myös livestreamina osoitteessa https://www2.helsinki.fi/fi/tiedekulma/katso-ja-kuuntele, ja tallenne julkaistaan myöhemmin Climate Moven Youtube-kanavalla.
Tällä kertaa Ilmastoillassa pureudutaan sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen EU:n ilmastopolitiikassa.

Vuoden 2024 EU-vaalit ovat ratkaisevat ilmaston kannalta – Euroopan unionilla on valtaa vaikuttaa ilmaston ja ympäristön puolesta, mutta parlamentti voi halutessaan vesittää koko maapallon ympäristötoimet. EU:n ilmastopolitiikasta ei voi puhua nostamatta esiin oikeudenmukaisuuskysymyksiä. Ilmastoteot ja vihreä siirtymä vaikuttavat ihmisten arkeen, elinkeinoihin, lähiympäristöön ja alkuperäiskansojen oikeuksiin. Ilmastoillassa keskustellaan sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja EU:n ilmastopolitiikasta moninaisista näkökulmista.
Tapahtuman puhujatiedot ja ohjelma päivitetään Facebook-tapahtumassa.
Tapahtumaan osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja illan teemasta, vaan kiinnostus ilmaston kannalta kestävän yhteiskunnan rakentamiseen riittää. Jokainen Ilmastoilta keskittyy yhteen keskeiseen ilmastonmuutokseen liittyvään aiheeseen. Ilmastoillassa kuulet tiukkoja asiantuntijapuheenvuoroja ja tapaat muita vaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä.
Climate Move on kaikille avoin ja tekijöidensä näköinen ilmastoliike. Climate Move etsii asiantuntijoiden johdolla konkreettisia keinoja vaikuttaa kestävään yhteiskunnalliseen muutokseen. Toiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja ulkopuolisista toimijoista riippumatonta.

Kiinnostuitko?

Seuraa liikettä!

Kerromme aktiivisesti toiminnastamme ja ajankohtaisista asioista Climate Moven sometileillä sekä uutiskirjeessämme.

Tule mukaan tukijaksi!

Ilmastoliikettä voi tukea monella tavalla, esimerkiksi ajallisesti, tilallisesti tai tiedollisesti. Ilmoittaudu mukaan liikkeen toimintaan täällä tai lue lisää Climate Moven taustalla toimivan Ilmastoveivaajat ry:n jäsenyydestä täällä!