5.3

PLACE
Eduskuntatalo
AIKA
14:00

2022

Lunastakaa lupaukset! -ilmastomielenosoitus

Sota Ukrainassa järkyttää mieliä ja yhteiskuntajärjestystä. Samalla kun ukrainalaiset tarvitsevat tukeamme, Eurooppa rahoittaa sotaa ostamalla fossiilienergiaa Putinin Venäjältä. Yhdessä kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) viimeisimmän raportin kanssa tämä osoittaa, että yhteiskuntamme riippuvuus fossiilisista polttoaineista on tuhoisaa. Suomen on jatkettava määrätietoisesti kestävän tulevaisuuden rakentamista.

Ei fossiilisille, ei Putinin sodan rahoittamiselle. Kyllä rauhalle ja kestäville elinolosuhteille.

Suurin osa suomalaisista haluaa hyvinvoivan luonnon ja vakaan ilmaston. Sanna Marinin hallitus on ohjelmassaan luvannut tehdä Suomesta maailman ensimmäisen fossiilittoman hyvinvointiyhteiskunnan. Nyt on aika lunastaa nämä lupaukset.

Kokoonnumme ​​​​rohkaisemaan hallitusta tekemään päätökset, joilla Suomen tulevaisuus turvataan ja muulle maailmalle näytetään mallia. Hallitus on sitoutunut tekemään Suomesta hiilineutraalin vuoteen 2035 mennessä ja hiilinegatiivisen sen jälkeen. Kiritetään hallitusta lunastamaan nämä lupaukset.

Hallitus päättää maaliskuun aikana jäljellä olevista suurista ilmastopäätöksistä. Vaikuttamisen paikka on nyt. Suomi voi olla maa, jossa meillä kaikilla on toimeentuloa, turvaa, puhdasta luontoa ja tulevaisuus.

 

Yhdessä muiden järjestävien tahojen kanssa vaadimme:

  1.  Suomen on asetettava aikataulu fossiilista energialähteistä ja turpeesta luopumiseksi. Energiariippuvuus Venäjästä on katkaistava.
  2. Hallituksen täytyy tehdä Ilmastopaneelin ja tutkimuslaitosten vaatimat miljoonan CO2-ekv. tonnin (1 Mt) lisäpäästövähennykset, jotta hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä voidaan saavuttaa.
  3. Eduskunnan tulee säätää valtiota ja kuntia velvoittava ilmastolaki, jotta Suomen hiilineutraaliustavoite ja hiilinegatiivisuus sen jälkeen saavutetaan.
  4. Hallituksen tulee vaalia Suomen luonnon monimuotoisuutta EU:n biodiversiteettistrategian mukaisesti mm. kieltämällä vanhojen metsien hakkuut.

Lunastakaa lupaukset -mielenosoitus pidetään lauantaina 5.3. kello 14 Eduskuntatalon edessä Helsingissä.

Lue lisää tapahtumasta ja klikkaa itsesi mukaan Facebookissa.
Seuraa tapahtumaa Instagramissa.

Mielenosoituksen järjestäjinä toimivat Fridays For Future, Elokapina, Climate Move, Greenpeace Suomi, Suomen luonnonsuojeluliitto, Amnesty International Suomi, Luonto-Liitto, Ilmastoisovanhemmat, Maan ystävät, Hiilivapaa Suomi, Siemenpuu-säätiö ja PAND – Taiteilijat rauhan puolesta.

Kiinnostuitko?

Seuraa liikettä!

Kerromme aktiivisesti toiminnastamme ja ajankohtaisista asioista Climate Moven sometileillä sekä uutiskirjeessämme.

Tule mukaan tukijaksi!

Ilmastoliikettä voi tukea monella tavalla, esimerkiksi ajallisesti, tilallisesti tai tiedollisesti. Ilmoittaudu mukaan liikkeen toimintaan täällä tai lue lisää Climate Moven taustalla toimivan Ilmastoveivaajat ry:n jäsenyydestä täällä!