2021 – Uusi blogi, uudet sivut

Tervetuloa Climate Moven uusille kotisivuille! Tässä vuoden ensimmäisessä blogipostauksessa käymme läpi viime vuotta ja suuntaamme katseemme tulevaan. 

Vuosi 2020 oli Climate Move -ilmastoliikkeen ensimmäinen täysi toimintavuosi. Tavoitteenamme oli järjestää tapahtumia ja lisätä ilmastotoiminnan määrää, mutta kuten kaikki muutkin järjestötoimijat, mekin saimme koronakriisin myötä miettiä toimintamme uusiksi. 

Olemme järjestäneet tapaamisia säännöllisesti ja toimintamme alkaa pikkuhiljaa päästä uusiin uomiin. Olemme nyt uudistaneet verkkosivumme, luoneet kaksi blogia sivuillemme ja kevään aikana julkaisemme ensimmäisen podcast-tuotantomme, josta olemme varsin ylpeitä! 

Vuosi 2021 startattiin Climate Moven Helsingin paikallisryhmän kuntavaalitapahtumalla, joka oli suunnattu uusille kuntavaaliehdokkaille. Tapahtumassa puhuivat tutkimuslaitos BIOSin Paavo Järvensivu sekä Helsingin hiilineutraliusohjelmasta vastaava Kaisa-Reeta Koskinen. Tapahtumassa toteutui erinomaisesti tavoitteemme edistää yhteistyötä tutkijoiden, poliitikkojen ja virkaa tekevien kanssa sekä lisätä tieteeseen pohjautuvaa tietoa (tulevien) päättäjien keskuudessa. Tapahtuma keräsi osallistujia ertyisesti poliittisen kentän vasemmalta laidalta, ja siksi olemme pyrkineet tavoittamaan myös politiikan oikeaa laitaa jakamalla tapahtuman tallennetta puolueiden edustajille. Tapahtuman keskustelut olivat tiiviitä ja ratkaisukeskeisiä, ja webinaari keräsi paljon kiitosta.

Kevään ohjelma alkaa myös pikkuhiljaa muotoutua. Tulemme järjestämään ainakin omaa ilmastolukupiiriä, edistämään ilmastoteemaa kuntavaaleissa ja lisäksi jatkamme Nuorten Vuoro -blogin julkaisuja. Nuorten Vuoro on Euroopan unionin Solidaarisuusjoukkojen rahoittama projekti, jossa viiden hengen työryhmä editoi ja julkaisee nuorten kirjoituksia ilmastosta ja ympäristöstä. Olemme iloisia, että voimme kerrankin maksaa nuorille korvausta siitä korvaamattomasta työstä, jota he yleensä tekevät ilmaiseksi omalla vapaa-ajallaan. Lisäksi viemme loppuun yhdessä muiden järjestöjen kanssa Irti turpeesta -kampanjan, jonka tavoitteena on kieltää turpeen poltto energiaksi. Turvetuotanto tuottaa ison osan Suomen hiilidioksidi- ja metaanipäästöistä ja siksi suosittelemme kaikkia allekirjoittamaan ja jakamaan kansalaisaloitetta ennen kampanjan päättymistä 20. helmikuuta.

Climate Move -ilmastoliikkeen tavoitteena on toimia alustana kaikille kansalaisille, jotka haluavat vauhdittaa ilmastonmuutoksen torjuntaa politiikan ja tiedonvälityksen kautta. Tällä hetkellä seuraamme mm. kuuden portugalilaisnuoren oikeustaistelua Suomea ja 32 muuta maata vastaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Suomen ulkoministeriön on helmikuun 23. päivään mennessä annettava vastauksensa haasteeseen, jossa vaaditaan maita myöntämään syyllisyytensä ilmastonmuutoksen edistäjänä. Tämä on tärkeä ennakkotapaus, jotta tulevaisuudessa myös valtiollisia toimijoita voidaan pakottaa tekemään tarvittavat ilmastotoimet ihmiskuntamme pelastamiseksi. Jos sinulla on kiinnostusta vaikuttaa ilmastokysymyksiin tai jopa oma vaikuttamiskampanja mielessä, tule tekemään sitä meidän kanssamme. Climate Moven kautta saat tueksesi yhteisön, somekanavia, sekä 13 000 tilaajan sähköpostilistamme. 

Yhteistyössä on voimaa!

Ilmoittaudu mukaan toimintaamme.

Kiinnostuitko?

Seuraa liikettä!

Kerromme aktiivisesti toiminnastamme ja ajankohtaisista asioista Climate Moven sometileillä sekä uutiskirjeessämme.

Tule mukaan tukijaksi!

Ilmastoliikettä voi tukea monella tavalla, esimerkiksi ajallisesti, tilallisesti tai tiedollisesti. Ilmoittaudu mukaan liikkeen toimintaan täällä tai lue lisää Climate Moven taustalla toimivan Ilmastoveivaajat ry:n jäsenyydestä täällä!